Májusi hírlevél

Egy nagyon jól sikerült majálison vagyunk túl. Köszönjük a fiataloknak a fergeteges májusfaállítást a nyugdíjasoknak a finom ebédet. Köszönjük mindenkinek, akik velünk töltötték ezt a kellemes napot!

 

A 0120-as ároknál (malom árok) a vízügy kitisztította a medret így biztosítva a csapadékvíz szabad elfolyását. A vízüggyel úgy egyeztünk meg, hogy a kitermelt fa mennyiséget az önkormányzat elhozhatja cserében azért, hogy a gallyakat égessük el. A tűzifának valót valaki szépen elhordta mire odaértünk, a munka viszont megmaradt az önkormányzati dolgozóknak. Jó lenne, ha mindenki megtanulná azt, hogy előbb kérdezzen, mint hozzányúljon ahhoz ami  nem az övé és így akkor nem sodorja kellemetlen helyzetbe magát! Az önkormányzat jóindulatán múlt, hogy nem lett belőle ügy.

 

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindenki igyekezzen lekaszálni/kaszáltatni az ingatlanján található gazt, parlagfüvet. Az ingatlanokhoz tartozó hostelokat is rendbe kell rakni, abban az esetben is ha nincs benne kultúrnövény. Ha mindenki a saját környezetét rendbe teszi már szebb településképet mutatunk az ide érkező látogatónak. Tegyük együtt élhetőbbé környezetünket!

 

  1. január 1-től lépett hatályba az a jogszabály, amely szerint az önkormányzat köteles közérdekű munkát biztosítani azon személy részére, akit bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság közérdekű munka büntetéssel sújtott. Sajnos településünkre is érkezett a Baranya Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Hivatalától 4 ügyirat ezzel kapcsolatban. Igyekeztünk tavaly szeptember óta elodázni ezen személyek foglalkoztatását különféle indokokkal, de sajnos érveink nem találtak meghallgatásra. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy azon embereket akik bűncselekményt követtek el, netán még a saját településén, azokat nevelő hatással ilyen büntetésre ítélnek. Példaértékűbb lett volna az elzárás vagy a pénzbüntetés, amit az esetleges  elkövető fizetéséből vonnak le. Jelenleg nincs más választási lehetőségünk, minthogy ezeknek az embereknek a közérdekű munka büntetésének ledolgoztatását felvállaljuk, mert ellenkező esetben ügyészségi törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeznek az önkormányzat ellen. Ma ez a törvény, véleményezze mindenki legjobb belátása szerint. A mi dolgunk pedig az, hogy végrehajtsuk azt, amit a törvény előír, akkor is ha nem  értünk vele egyet.

 

Kiskassa Önkormányzata ismét pályázatot adott be a belterületi közút felületkezelésére és a temetőhöz vezető út aszfaltozására. Reméljük sikerül a pályázat és nem földes úton kell megközelíteni a jövőben a temetőt.

Akikre büszkék vagyunk: Szabó Balázs 14 éves, Beremend városi döntő I. hely  arany érem, 300 m síkfutás 42mp. Megyei döntő Pécs I. hely arany érem, 300 m síkfutás 40mp. Országos döntőn Székesfehérváron a középmezőnyben végzett.

Pontyos István 14 éves  Kozármislenyi Sportegyesület Kosárlabda Szakosztály I. Kozármislenyi Pünkösd Kupa – Eredmények Serdülő torna: A torna végeredménye: I. Kozármisleny SE II. Komló Sport KK III. GYKSE Szekszárd IV. Mohács GYKSE All Star csapat tagjai: Bozsér Róbert (Kozármisleny SE), Pontyos István (Kozármisleny SE), Zsók Dániel (GYKSE Szekszárd), Klonfár Krisztián (Komló Sport KK), Bátai Bálint (Kozármisleny SE) Pontyos István itt egy aranyérmet és egy  arany kupát hozott haza.

Gratulálunk fiúk, ügyesek voltatok, köszönjük, hogy öregbítettétek Kiskassa jó hírét, örülünk neki, hogy tehetségek is vannak Kiskassán.

 

Kiskassa Önkormányzata az idei start közmunkába 13 emberre tervezett létszámot. Joggal gondoltuk, hogy fel tudjuk tölteni a programot, hisz 30 FHT támogatott van/volt nyilvántartva Kiskassán. Azzal viszont nem számoltunk, hogy vannak olyanok, akik több mint 10-15 éve felveszik a támogatást és eszük ágában sincs bejönni dolgozni közfoglalkoztatásba. Vannak akik a program keretén belül el tudtak helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, ennek örülünk is, de helyettük fel kell tölteni a létszámot. Nem az a cél, hogy valakit megkárosítsunk, hanem az, hogyha FHT támogatáson van és nem tud elhelyezkedni dolgozni, akkor biztosítsuk neki a megélhetéshez szükséges munkát és a vele járó fizetést. Igaz itt az önkormányzatnál dolgozni kell, nem tűröm a munkahelyi lazítást a facebookozást és az alkoholizálást, úgy gondolom ma mindenhol keményen meg kell dolgozni a fizetésért és ez itt a közfoglalkoztatásban sincs máshogy. Elmondhatom azt, hogy mostanra már eljutottunk odáig, hogy igenis a dolgozók dolgoznak és már megrendelésre is gyártanak kerti bútorokat, eszközöket. A fiúk és a lányok is egyaránt kiveszik a részüket a munkából, ki mihez ért alapon.

 

Június 5-én vasárnap, 13 órai indulással állatkerti sétára visszük a gyerekeket és az őket kísérő szülőket. Erre a programra már korábban kihordtuk a szórólapot. Ilyen hamar még soha nem telt fel a létszám, mint most. 35 fős külön busszal indulunk a Kiskassai buszmegállóból. Azoknak a gyerekeknek, akik nem nagyon bírják a buszozást, a szülők előre gondoskodjanak utazási tablettáról.