Januári hírlevél

2016-os költségvetés Kiskassa vonatkozásában: Az idén működési támogatásra 7.258.608,- Ft-ot kaptunk. Egy kis ízelítő a kiadási oldalról: Kertiné nyugdíjfizetési kiadása az egykori üzemi balesetből adódóan, 1.200.000,-Ft/év. Szemétszállítási díj, 1.200.000,-Ft/év (nem önkormányzati feladat!). Közvilágítás, 928.000,-Ft/év. Közüzemi számlák, 600.000,-Ft/ év, igaz ez az összeg nem igazán fedezi a számlák összegét, itt még mindig erősen kellene spórolni a gázfűtéssel. Akinek van otthon ilyen energiaforrása és havi szinten fizeti a díjat az biztos tudja, hogy nagyon drága ez a fajta energia. A kiadási oldalon szerepel még a rendezvényekre, kirándulásra, esetleges segélyekre szánt pénz. A polgármester és a képviselők tiszteletdíja, melyen az idei évben sem emeltünk semmit. Ebben az évben is az a testület szemlélete, hogy beosztó gazdálkodást végezzünk, igyekszünk pályázni minden olyan dologra, melyet kistelepüléseknek írnak ki! Szándékunkban van további fejlesztéseket eszközölni, a megengedett kerethatárokon belül! Már most van futó pályázatunk közmunkaprogramra, aminek várjuk a pozitív elbírálását, ha sikerül ismét több embernek tudunk munkát biztosítani a faluban. Folytatnánk a megkezdett kerti bútorok további gyártását, melyet az idén szeretnénk értékesíteni is.

Január hónapban a kicsi hó okozott némi fennakadást a lakosoknak. Szerencsére két napot volt igazán tél, ami némi megmozdulásra adott okot. Kinél lapátolnak a közmunkások, kinél nem? Kinél húzta ki a traktor az udvarból a havat, kinél nem? Síkosság mentesítenek-e vagy sem? Nos, a közmunkások első ütemben a közterületek előtt lapátolták el a havat, majd az üres ingatlanok, illetve az egyedül élők előtt, utána a délelőtt folyamán azoknál, akik a hajnali munkába indulás miatt nem tudták ingatlanjuk elől ellapátolni az égi áldást. A traktor pedig a közutat húzta hajnali háromtól késő délelőttig. Magánház udvarából nem húzott havat, nem is lett volna rá ideje. A sikosság mentesítés sem hagy kivánni valót maga után, mert ahol indokolt volt le volt szórva az út! Örülök neki, hogy ez volt egyeseknek a legnagyobb problémájuk, rosszindulatúságuk helyett inkább fogták volna meg a hólapátot és mutatták volna meg azt, hogy van még összefogás Kiskassán. Mellékesen megjegyezném, hogy nem csak Kiskassa Önkormányzata foglalkoztat közfoglalkoztatottakat a településen. Más szerveknél is vannak közfoglalkoztatásban Kiskassaiak. Ha valakinek viszont itt válaszként az jut eszébe, hogy nekik nem feladatuk havat lapátolni, akkor szíves tudomásul közölném, hogy az Önkormányzat által foglalkoztatott dolgozóknak sincs benne a munkaköri leírásukba a hólapátolás, mert fő profiljuk a kerti bútorok készítése. Viszont önszántukból felkeltek hajnali háromkor azért, hogy a hajnalban munkába indulók zökkenőmentesen el tudjanak indulni. Kiskassa Önkormányzata köszöni a dolgozóknak, hogy lelkiismeretes munkát végeztek úgy a hó eltakarítás, mint a síkosság mentesítés gyanánt. Aki viszont nem így gondolja, az magában keresse a hibát!

Kiskassa Község Önkormányzat 2016-ra tervezett programjai:

02.13. 17 órai kezdéssel Jelmezes farsangi bál a kultúrházban
03.12. 16 órai kezdéssel Nőnapi megvendégelés a kultúrházban
04.16. 15 órakor Költészet Napja a Könyvtárunkban
05.01. 10 órai kezdéssel Majális a kultúrházban
06.25-26. 04 órai indulással kirándulás (Aggtelek-Szilvásvárad)
Részvételi díj: 5000,-Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, vacsorát, reggelit.
08.19.-21. Fényfesztivál IX. kultúrházban
09.24. vagy 10.01. 11 óra nyugdíjas nap kultúrházban (Annak függvénye, hogy mikorra írják ki a pályázatot. )
09.25 vagy 10.02. Ifjúsági nap (Szintén pályázat függvénye.)
11.26. Fenyődíszítés (Advent)
12.04. 16 óra Mikulás ünnepég kultúrházban
12.17. 15 óra Karácsonyváró a nyugdíjas klubban.
Nyugdíjas klubban összejövetelek 2 heti intervallummal, kivéve, ha rendezvény napra esik. Abban az esetben viszont tisztelettel várjuk a nyugdíjasainkat a rendezvényeinkre!
A Tudás Koronája Könyvtár is egész évben várja az érdeklődőket nyitva tartási időben. H-10-12; K-16-18; Cs-8-12; P-13-15; V-14-16.

Farsang a kultúrházban: 2016.02.13-án délután 17 órakor kezdődik a kicsiknek 0-14 éves korig. Minden jelmezbe öltözött gyereket díjazunk! Jelmezes felvonulás 17:30-kor. A zsűri a nyugdíjas klubosok. Tombola tárgyak kerülnek kisorsolásra 19:30-kor. Tombolát a helyszínen lehet majd venni.
A nagyoknak 20 órától kezdődik a farsang. A jelmezbe öltözöttek itt is díjazva lesznek. Tombola itt is lesz. Külön lesz a kicsiknek és külön a felnőtteknek. Jelmezes felvonulás 21:30-kor. Majd az éjszaka folyamán tombolasorsolás. A farsangra a belépés díjtalan, büfé nem lesz. Ennek értelmében batyus.
Minden érdeklődőt tisztelettel várunk a rendezvényre!

Kéményseprő, ipari közszolgáltató ütemterve Kiskassán 2016-os évben:
Március 29-31 és június 18-22.
Kéményseprő: Leikauf Tibor. Telefonszáma: 72-414-774 vagy 414-711.
Az Országgyűlés újraszabályozta a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a 2015.évi CCXI. Törvény elfogadásával. A törvény értelmében a 2016. évi I. félévben kell fizetni a szolgáltatásért a II. félévben viszont már nem. Természetesen ez senkit nem jogosít fel arra, hogy az I. félévi díjat ne fizesse meg. Aki nem tesz eleget a díjfizetési kötelezettségnek azt szabálysértési eljárás alá kerül, így a be nem fizetett díj többszörösét fogják rá kiróni! Tehát mindenki igyekezzen befizetni az első félévet és utána már nincs rá gondja.