Júniusi hírlevél

Elkészült az urnafal a Kiskassai temetőben. A ravatalozó mellett kapott helyet. A kivitelezéssel Gusztáv és Fia Harkányi vállalkozót bíztuk meg. A tizenhat férőhelyes síremlék 635.000,-Ft-ba került. Kiskassa Képviselő-testülete a következőképp határozott az urnafal megváltásával kapcsolatban. Az impalatáblás, amely gránitból készült 25.000,-Ft/fakk, a tábla nélküli 20.000,-Ft/fakk. Az urnafal megváltása egyszeri költség, az erre vonatkozó igényt a polgármester felé kell benyújtani írásban!

Az idén is pályáztunk diákmunkára. Júliusra 2, augusztusra szintén 2 fő diákot kaptunk 4 órás munkavégzésre. Feladatuk ugyan az, mint a közfoglalkoztatottaké. Parlagfűírtás, közterület rendbetartása, kerti bútorok készítése. Sajnos kevés az ember, így nagyon lassan halad a munka. Általában mindig el vagyunk maradva. Hisz tavaly 25 emberrel dolgoztunk, az idén viszont 11 emberrel kell teljesíteni ugyan azt a feladatot! Sajnos mostanában nagyon szűken mérik a keretet, melyet szóvá is tettem a napokban történt ellenőrzés folyamán. Jó lenne, ha „fent” előbb megbizonyosodnának róla, hogy ki milyen hatékonyan végzi el a rábízott feladatot az adott településen és ez alapján osztanák szét a létszámot! Hát sajnos ezen a téren is van még mit fejlődni! Mindenesetre az örömmel töltött el bennünket, hogy a közfoglalkoztatás ellenőrzése alkalmából mintaértékűnek találták a Kiskassait! Igaz a dolgozók a megmondhatói, hogy meg is van követelve a munka és a fegyelem is, és ebből a későbbiek folyamán sem szeretnénk lejjebb adni!

Virágládák, padok: Mivel közmunkaprogramban a kertbútorok készítése a fő feladat, így lehetőség nyílik padok, virágládák kihelyezésére közterületre. Falugyűlésen beszéltünk róla, aki kér virágládát, padot a háza elé az jelezze a polgármester felé. Igaz az igényeket most már csak szeptembertől tudjuk kielégíteni, mert készülünk a Fényfesztiválra. Aki az ingatlanja elé kér padot, virágládát, annak gondoskodnia kell a karbantartásáról (festés) a virágültetésről. A ládát, padot nem lehet bevinni az udvarra. Aki viszont az udvarába szeretne garnitúrát, padot, ládát, azt is lehet, de annak akkor már ára van, mely minden termékre ki van számolva, mi mennyibe kerül. Természetesen az ilyen módon keletkezett bevétel vissza van forgatva a közmunkaprogramra (festékvásárlás, csiszolópapír, üzemanyag stb.).
Némi ízelítő az árakból: sámli: 2000,-Ft, állványos virágtartó: 10.000,-Ft, állvány nélküli virágtartó: 5000,-Ft, virágláda: 3000,-Ft, kerti garnitúra asztal+ 2 támlás pad: 77.000,-Ft, kerti garnitúra asztal+ 2 támla nélküli pad: 50.000,-Ft, reggeliző szett: 3000,-Ft, házi áldás: 1000,-Ft. Az árak tartalmazzák a pácolás, lakkozás díját is. A termékek megtekinthetők a Polgármesteri Hivatal udvarában és az orvosi váróban. Megrendelés esetén a polgármester felé kell jelezni az igényeket!

Élelmiszercsomag. Kiskassa lakossága az elmúlt hónapban élelmiszercsomagban részesült. A félreértések eloszlatása végett szeretném megjegyezni, hogy ez nem EU-s csomag volt. Sajnos oda hiába pályázgatunk, nem igazán járunk sikerrel (nincs rá keret, szól az elutasításban). Kiskassa Képviselő-testülete azt a határozatot hozta, hogy a megtakarított tartalékból tartós élelmiszert vásárol a lakosságnak, melyet azon lakosok között oszt szét, akik életvitelszerűen a településen laknak/tartózkodnak.

Július 12-én vasárnap reggel 8 órai kezdéssel a Siklós 2010 Autó Motor Sport Egyesület (SAMSE) élményosztó napot tart a Kiskassa Község fenntartásába tartozó 038/3, 013, 03 helyrajzi számmal ellátott földes utakon. Az érintett útvonalakat az önkormányzat a fent megjelölt időpontban használatra átadja az Egyesületnek. A Sportegyesület feladata a biztonságos verseny lebonyolítása, továbbá mindennemű károkozásért felelősséggel tartozik, melyet szerződéses formában leiktattunk a verseny megkezdése előtt. A szakhatóságok az Egyesület által ki lettek értesítve! Kérjük a lakosságot, aki részt szeretne venni a versenyen, mint néző, illetve gyermekét oda engedi, az megfelelő körültekintéssel tegye. Számolni kell az autók kisodródásával, ezért a nézőközönség úgy helyezkedjen el, hogy a versenyt lehetőleg ne zavarja jelenlétével, illetve a pályabiztosítók által elmondottakat haladéktalanul tartsák illetve tartassák be! A versenypályára, akik a versenyben nem vesznek részt, bemenni szigorúan tilos!

Készül a focipálya a kultúrház udvarának folytatásában lévő részen. A képviselők igyekeznek a terepet elsimítani. Jó szolgálatot teljesít erre a nagytraktorunk. A focikapuk elkészítése és a pálya kimérése/kijelölése a fiatalok feladata. Természetesen a felmerülő anyagköltségben segít az Önkormányzat. Reméljük, Fényfesztiválra tudjuk teljesíteni a feladatot és a fesztivál alkalmával megrendezett focimeccset már a kultúrháznál tudják lejátszani a versenyzők.
A kultúr udvar teljes körbekerítésével a napokban végeztek a dolgozók, mely pályázati pénzből lett megvalósítva.

Falugyűlésen a beszélgetések alkalmával merült fel, hogy a temetőhöz vezető lépcső mellett a közvilágítás egy rossz döntés alkalmával le lett szereltetve. Természetesen orvosolható a probléma. A lakosság részéről már többször felmerült az igény, hogy azt vissza kellene helyeztetni. Felvettük a kapcsolatot az E-ON-nal, beküldtük az erre vonatkozó igényünket, hogy szeretnénk oda két lámpatestet felszereltetni. Sajnos a hivatal malmai lassan őrölnek és nem is olyan egyszerű a kivitelezés. Átszervezések voltak az áramszolgáltatónál, így nem tudják még, hogy melyik munkafázis kihez tartozik, de reméljük mindenszentekre megoldódik a világítás.