Áprilisi hírlevél

Kiskassán a Petőfi u. 79. számú ingatlan alatt konditermet üzemeltetünk. A konditeremnek két felelős vezetője van. A terem minden nap 17-22 óra között tart nyitva és várja az érdeklődőket. A kondi gépeket kiskorú csak akkor használhatja, ha a teremben tartózkodik vele felnőtt is!  Ugyanezen objektumban ping-pongozásra is van lehetőség nyitvatartási időben! Köszönjük mindenki szíves megértését, együttműködését!

 

Közmunkaprogram keretén belül készült egy térszépítő elem (szélmalom) melyet a játszótéri udvar déli részére helyeztünk ki. Természetesen nem mint játszótéri elemet, hanem mint térszépítő eszközt. Halljuk sokak rosszallását, hogy miért oda, balesetveszélyes, stb. Természetesen egy gyerekre nézve minden balesetveszélyes, ha kilép a járdára már önmagában az, ha kimegy a játszótérre az is. De senki ne felejtse azért el a jogain kívül a kötelességét sem! Kiskassán minden gyermeknek vannak szüleik, akik felelősséggel tartoznak a gyermekeik épségéért, égészségéért. Amennyiben valaki úgy ítéli meg, hogy a gyermeke nem tud balesetmentesen játszani, úgy ne engedje ki az utcára szülői felügyelet nélkül. Sőt mi több egyetlen játszótérre sem mehetne kisgyerek szülői kíséret nélkül! Az nagyon téves felfogás, hogy ha a játszótéren van a gyerek, akkor az Önkormányzat felel érte. A játszótéri eszközök rendben tartásáért felel az Önkormányzat, azért nem hogyha valamelyik gyerek nem rendeltetésszerűen használja az eszközt és ezért baleset éri! A szülő figyel rá és felel érte ha ott játszik a gyerek! Az, aki görkorcsolyát ad a gyermekére és az az úttesten görkorizik a forgalomban, akkor nem gondol a veszélyre, vagy írhatnám a kerékpározást, rollerozást stb? De ha mindenkinek az a véleménye, hogy a játszótérről bontsuk le a térszépítő elemet, természetesen megtesszük! Bárhova lett volna kihelyezve a gyerekek akkor is felmennének rá és abban az esetben is ugyanez a szituáció. Várom a véleményeket, bontsuk vagy ne bontsuk!? Egyébként most került rá egy zárható ajtó, melynek a kulcsai a játszótéri két szomszédba és az Edinának van leadva. A kulcsot csak felnőttnek adhatják ki és a malomba csak felnőtt jelenlétébe mehet be minden kiskorú!

Köszönöm mindazoknak, akik segítettek kicipelni a malmot a helyszínre! Nagyon nehéz volt, de győzött az összefogás ereje! Talán, ha mindenki látná, átérezné az ilyen megmozdulásokba belefektetett munkát a tenni akarást, ha egy kicsit meg tanulnánk összetartóbbak lenni még szebb lenne ez a település!!!

Közmunkaprogram keretén belül többek között a térszépítő elemek készítése a fő feladat. Ezen munkafolyamatok keretében pályáztuk a buszmegálló felújítására is. Mivel Kiskassa közterületén már sok helyen megtalálhatók a közmunkaprogram által készített kerti eszközök, ezáltal úgy ítéltük meg, hogy a buszmegállónk is szebb lenne, ha a fa stílust itt is követnénk, talán ilyen formában jobban beleillene a jelenlegi arculatba. Ezért pályáztunk arra, hogy  a mostani helyett rönkfából készítenénk el az új buszvárót. Az alja térkövezve lesz, az oldala rönkdeszkákból a teteje zsindely, így van, a pályázatban megírva ettől eltérni nem nagyon lehet.

 

Kiskassa Község Önkormányzata egy fő dolgozót keres napi nyolc órás közfoglalkoztatásba. Egy dolgozónknak sikerült elhelyezkednie a nyílt munkaerőpiacon az ő helyére keresünk dolgozót. Feltétel, hogy regisztrált álláskereső legyen! Az állásra 2016.05.09-ig lehet jelentkezni személyesen a polgármesternél!

 

Május 31-ig még lehet jelentkezni az Aggtelek-Szilvásvárad kirándulásra, még van egy kevés hely.  A kirándulás június 25-26-án lesz. Aggteleken leszünk elszállásolva. Részvételi díj: 5000,-Ft!fő mely tartalmazza a szállás a vacsora és reggeli díját.

 

Többen érdeklődtek a homlokzat felújítási pályázat felöl. A pályázat még él és már sokan éltek is a lehetőséggel. Minden évben maximum három ingatlantulajdonos pályázhat. A pályázati feltételek: Kiskassai lakcímmel illetve ingatlannal, életvitelszerű itt tartózkodással kell rendelkezni. Nem lehet adótartozása az önkormányzat felé a pályázónak. A munkálatokat el kell végezni vagy végeztetni az ingatlanon (homlokzat-felújítás, festés, ablakcsere és minden olyan munka, ami utcafrontot szépít). Ha kész van a felújítás és névre szóló számlákkal tudja igazolni az ingatlan tulajdonos az anyagköltséget vagy az elvégzett munka díját, akkor pályázhatja vissza a beruházás összes költségének az 50%-át de maximum 100.000,-Ft-ot. Aki már pályázott és nyert is, az már nem pályázhat! Az idén már ketten nyertek sikeres pályázatot, még egy ingatlantulajdonosnak van lehetősége pályázni az adott évben! A pályázatok elbírálása beérkezési sorrendben történik!

 

Kiskassa Önkormányzata pályázatot nyújtott be ablakcserére, homlokzatfestésre a Petőfi u. 80. Polgármesteri Hivatal és a Petőfi u. 79. Nyugdíjas klub, konditerem épület együttesre. Várjuk a pályázat pozitív elbírálását! Továbbá az idei évben szeretnénk pályázni a temetőhöz vezető út leaszfaltozására is.