Májusi hírlevél

Kiskassa Község Önkormányzata élt a törvény adta lehetőségével és kivásárolt a 0106 hrsz alatt lévő osztatlan közösből 1,22 aranykorona értéket 3,2 ha, 2711 m2 földet. Így a kultúrháznál, a mérnök által kimért kerítés vonalában tovább folytatódik a kultúrházhoz tartozó rész egészen a patakig. A kultúrház déli kerítésvonalától- észak felé terjedően. A 2013. évi CXXII. törvény 11.§.2 bekezdése c) pontja alapján, jogosult a termőföld megszerzésére, mert a föld fekvése szerint illetékes települési önkormányzat a vevő, és az ingatlant településfejlesztés céljára kívánja megszerezni. Jelen szerződés a 2013. évi CXXII. törvény 36.§.1. bekezdés h.) pontja értelmében nem szorul jóváhagyásra, figyelemmel arra, hogy a vevő a 11.§.2. bekezdése c.) pontjában meghatározott tulajdonszerző. Az Önkormányzat a területet focipálya kialakítására vásárolta, melyet a fiatalokkal közösen társadalmi munkában fognak megvalósítani. Továbbá rendezvények alkalmával parkolónak, egyéb sporttevékenységnek is jó célt fog szolgálni. Erre azért volt szükség, mert a telekhatárok törvényszerű rendbetétele után a kultúrház udvara igen keskenynek bizonyul a rendezvények lebonyolításához!
Kiskassa Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a nyugdíjas klubot rendbe teszi társadalmi munkában. Az épület 24 éve lett visszavásárolva önkormányzati felhasználásra, azóta komolyabb beruházás/felújítás a belső helyiségekben nem volt. A termek, vizesblokk felújításához szükséges anyagot a vállalkozók által idefizetett bérleti díjakból vásároljuk, ami ugye nem költségvetési támogatás, hanem a falunak érkező plusz pénz. Úgy gondoljuk, így valóban jó célt szolgálunk vele és biztos, hogy ez itt marad a lakosságnak. Minden érdeklődőt szívesen látunk, aki szeretné megnézni a munkálatokat, illetve minden segítő szándékú dolgos kezű emberre szükség van a munkák mihamarabbi elvégzéséhez! A nyugdíjasainktól pedig ezen időszakra egy kis türelmet kérünk, reméljük nyár végére már egy megszépült klubban tudjuk fogadni a klubtagokat! Azoknak, akik eddig már részt vállaltak a társadalmi munkában, köszönjük az eddigi segítségüket!
Sajnos mostanában megszaporodott a besurranók, trükkös tolvajok száma. Kérjük, a lakosságot fokozottan figyeljenek ingatlanjaikra és a környezetükben ólálkodó idegenekre. A DRV és az E-ON külön felhívása, hogy a szolgáltató nevével való visszaéléssel próbálnak bejutni ingatlanokba különböző trükkökkel, e-on visszatérítés, villanyóra csere stb. Visszatérítések postai úton vagy utalva érkeznek. Óracsere előzetes egyeztetés alapján történik! Az ilyen vagy hasonló gyanús jellegű próbálkozásnál azonnal hívja a 107 vagy a 112 segélyhívó számot az ingatlan tulajdonosa!

Pályázati felhívások Fényfesztiválra:
Mint az már ismeretes az idén augusztus 20-23-ig tart a Fényfesztiválunk. Most is szeretnénk kisebb pályázatokat kiírni az érdeklődő felnőtteknek/gyerekeknek.
I. pályázat: Virágos Kiskassáért pályázat
Azon ingatlanok tulajdonosai vehetnek részt a pályázaton, akik utcafrontot virágosítanak, utcafronti ablakok, járdaszegély melletti terület virágosítása és minden olyan virágosítás, ami utcafronton jól látható. A virágos területről fényképet kell készíteni (ebben segít az Önkormányzat, ha szükséges) a fényképek a Fényfesztiválon egy faliújságra lesznek kifüggesztve és egy pártatlan bizottság (ideérkező vendégek) fogják elbírálni, hogy kié a legszebb. A fényképeket a helyi könyvtárba lehet leadni augusztus 14.-éig!
A díjak: I, díj, 3 db álló virágláda, II. díj, 2 db álló virágláda, III. díj, 1 db álló virágláda. Mindenkinek jó munkát, jó kertészkedést kívánunk!
II. pályázat: Gyerekeknek, esszé írás
Téma: Miért szeretek Kiskassán lakni. Ha én lennék a polgármester.
Az esszé első részében írjatok arról, hogy miért szereted Kiskassát, a második rész viszont szóljon arról, hogy mit tennél, ha te lennél a polgármester. Minimum 20-30 oldalas kézzel írott mesterműveket várunk, plusz ezen felül lehet rajzzal is színesíteni az irományt. A kicsiknek, akik még nem tudnak írni ugyanezen témán belül, rajzokat lehet leadni. A kész műveket név nélkül jeligével ellátva, július 31-ig adhatjátok le a helyi könyvtárba, nyitvatartási időben. Mindenki, aki ír vagy rajzol díjazva lesz!

A Debrecenbe kirándulóknak: Indulás június 27-én szombaton hajnali 4 órakor lesz a Kiskassai buszmegállóból. 1. nap. Debrecen, este Hortobágyon megszállunk egy diákszállón. 2. nap még egy kicsit maradunk Hortobágyon, majd 11 óra magasságában elindulunk Hajdúszoboszlóra a fürdőbe, onnan este 6-7 óra között indulunk haza. Várható hazaérkezés éjfél körül. A befizetett 4000,- Ft tartalmazza a szállás, idegenforgalmi adó és az utasbiztosítás díjat. A belépők és az étkezés mindenki számára önköltséges. Kérdésként merült fel, hogy első nap, amikor este odaérkezünk a szállóra rendeljünk-e vacsorát. Természetesen ez önköltséges áron megoldható. Aki igényeli, kérem jelezze felém!

Június 24-én szerdán, 18 órakor falugyűlés a Kiskassai Kultúrházban. Minden érdeklődőt nagy tisztelettel várunk!