Novemberi hírlevél

A Beremendi Társulás keretein belül látjuk el a házi gondozó,-segítségnyújtó feladatkört. A napokban volt társulási gyűlés Beremenden, ahol ismertették a polgármesterekkel a 2016-os évi változásokat, fizetési kötelezettségeket. Kiskassán jelen esetben 7 gondozottat lát el a házi segítségnyújtó. Erre a létszámra a társulás felé a hozzájárulás 1.100.000,-Ft lenne. Továbbá a jövő évtől a szolgáltatást a gondozottaknak fizetősé tennék. Az érintetteknek 150,-Ft/óra/nap lenne a díj, ami egy gondozott esetében 3000,-Ft-ra jönne ki egy hónapra. Az ellátás további igénybevételéről a gondozottnak nyilatkoznia kellet, hogy ilyen paraméterek mellett kéri-e a szolgáltatást. Azt tanácsoltam az Erzsikének, hogy mindenkit igyekezzen úgy kinyilatkoztatni, hogy kérje a segítségnyújtást és majd a jövőben meglátjuk, hogy mi fog ebből kikerekedni. Hallottam sokan megkérdezték, hogy miért nem tudja felvállalni ezt az Önkormányzat? Hát szívesen átvállalnánk az öregektől ezt a terhet, de sajnos a 6 milliós költségvetésből nem telik mindenre, és ugye ott van az Önkormányzatnak a milliós tétel ezzel kapcsolatban.
Mostanra viszont jó hírrel tudok szolgálni. A polgármesterek jelezték Beremend felé, hogy ez a hozzájárulás megterheli minden egyes Önkormányzat költségvetését és ha ez így marad ki kell, hogy váljunk a társulásból és más módon látjuk el a feladatot. Ennek függvényében újraszámolták a fizetési kondíciókat, ami Kiskassára nézve is kedvezőbb lett, továbbá nem kell fizetni a gondozottnak a szolgáltatásért! Tehát összefoglalva, maradna minden úgy, ahogy volt. Erzsike a jövőt tekintve továbbra is megy az idősekhez, az Önkormányzat pedig fizeti a társulás felé a díjat és reménykedünk, hogy közben nem akarnak újra változtatni a dolgokon. Most ez a kiindulási alap, a végső döntés pedig december 9-én fog megszületni!

A szociális tűzifa megérkezett. Az igénylők között szét lett osztva. Köszönjük a közmunkásoknak a közreműködést, akik sokat segítettek abban, hogy mindenkihez időbe el tudjuk juttatni a tüzelőt. Továbbá felvállalták azt is, hogy éjjel őrzik a tűzifát. Köszönjük a segítséget! Köszönet azoknak is, akik meleg teával, kaláccsal kínálták a fáradt dolgozókat a fahordás ideje alatt! Nekik/nekünk is jól esik a nemes gesztus!

A nagy karácsonyfa alá kikerült a meglepetés doboz. Mint ahogy azt már az előző hírlevélbe írtuk, ide lehet bedobni a cipős dobozba csomagolt, meglepetés ajándékokat, melyet december 23-án jutattunk el a címzettekhez.
Az adventi ablakdíszítő versenyre is várjuk a házszámokat, amit Szabóné, Edinánál lehet leadni december 14-ig. Reméljük sokan szeretnék ünnepi díszbe öltöztetni a házukat. Legyen a mi falunk a legszebben feldíszített település!
Szeretetteljes ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek!

December 5-én, szombaton 16 órai kezdéssel Mikulás ünnepséget tartunk a Kiskassai Kultúrházban. Az életvitelszerűen Kiskassán élő gyerekek már megkapták az erre szóló meghívót. Mindenkit nagy szeretettel várunk az ünnepségre!

December 19-én, szombaton 14:30-kor kezdődik az Karácsonyi szentmise a Kiskassai Templomban. Mindenkit nagy tisztelettel várunk a misére és utána a nyugdíjas klubba egy karácsonyi forró teára, mézeskalácsra!

December 31-én Ó év búcsúztatót tartunk a Kiskassai Kultúrházban. A részvételi díj 1500,-Ft/fő, mely tartalmazza a Szilveszteri vacsorát, szendvicset és a tűzijátékot (innivalót mindenki hoz magával, azt amit inni szeretne az est folyamán)! A részvételi szándékot és a díjat december 22-ig lehet jelezni és befizetni Lembach Lászlónál vagy Veszprémi Istvánnénál.

Nagy tisztelettel köszönjük mindazoknak az áldozatos munkáját, akik a 2015-ös évben is a segítségünkre voltak és azon igyekeztek, hogy együtt szebbé varázsolhattuk községünket!