Decemberi hírlevél

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2016. január 1-től csak az azonosító címkével ellátott hulladéktároló edényekben, illetve a jelölt zsákban elhelyezett hulladékot szállítják el. Kiskassa Község Önkormányzata, valamint a Dél-Kom Nonprofit Kft. között létrejött Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés, háztartásonként egy darab szabvány edényben tárolt hulladék edényszállítást tartalmaz. Azaz a cég nem, a lakossal van szerződéses viszonyban, hanem az Önkormányzattal. Innentől kezdve az Önkormányzat csak azokat a házakat jelentette le szerződésben, akik életvitelszerűen az ingatlanban tartózkodnak. Természetesen ezzel is a spórolás volt a szándék, mivel a hulladékelszállítás havonta 100.000 Ft-ba kerül az Önkormányzatnak, melyet a lakos helyett fizetünk meg, holott ez nem Önkormányzati feladat. Tévhit, hogy azért fizetjük a kommunális adót. A kommunális adó minden településen ki van vetve és mellette a lakosnak fizetnie kell a szemétszállítási díjat is!! Kérem mindenki megértését, aki nem tartózkodik életvitelszerűen a lakó ingatlanjában az nem kapott matricát!
Tájékoztatjuk az érintetteket, akik települési támogatásban részesülnek (régi nevén, lakásfenntartási támogatás), hogy 2015.12.31-én mindenkinek lejár a támogatása. A Kiskassai helyi rendelet szerint minden év utolsó napján lejár a támogatási kérelem, melyet újból kell igényelni! Aki még nem adta be az igénylést a 2016-os évre, az haladéktalanul tegye meg, hivatali időben Újpetrén Lazanov Anna ügyintézőnél!
Sokat emlegetett kutyaügy. Sajnálatos, hogy még mindig sokan nem tudják az ebtartással/állattartással kapcsolatos kötelességüket. Utoljára kérünk mindenkit, az állatait, ebeit tartsa lakó ingatlanján belül, ne az utcán, közterületen! Nincs olyan, hogy kiskutya, nem harap, nem bántott még senkit stb. Mi sem büntettünk még meg senkit, de a jövőben nem leszünk elnézőek senkivel szemben! Ha az állat kint lesz közterületen és fénykép készül róla, bizony könyörtelenül megtesszük a feljelentést az állattartó ellen és kiküldjük a büntetést, ami jelen esetben 50.000 Ft.
Köszönjük mindazoknak, akik 2015-ös évben is segítették munkánkat és azon igyekeztek, hogy öregbítsük Kiskassa jó hírét. Köszönet a sok munkáért a kitartásért! Köszönet azoknak, akik éltek karácsony tájékán a cipős doboz adta lehetőséggel, készítettek ajándékot bedobták a gyűjtődobozba és ily módon ajándékozták meg falubelijüket, ezzel is meghittebbé téve az ünnepet! Reméljük, 2016-ban még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez!

2015-ös év jelesebb eseményei:
– Farsang
– Nőnap
– Március 15.
– Könyvtár Fiesta
– Szavalóverseny
– Majális
– Mercedes-Benz Csillagtúra
– Virágosítás
– Kolumbárium (urnafal)
– START munka, közmunkaprogram, diákmunka
– Kirándulás, Debrecen-Hajdúszoboszló
– Önkormányzati élelmiszercsomag
– Vízelvezető árok betonozása
– Fa bútorok készítésének folytatása
– Rally, Samse
– Nyugdíjas klub felújítása, önerőből
– Focipálya építés a Kultúrháznál
– Fényfesztivál VIII.
– Kerítés-építés (kultúrháznál, temetőnél) pályázati pénzből
– Önkormányzati belterületi út felújítása (kátyúzás) önerőből
– „5 t” táblák kihelyezése (útszűkítés, Tabi köz)
– Fenyődíszítés
– Mikulás ünnepség
– Traktorfülke készítése
– Tűzifa pályázat
– Karácsonyváró